Boende vid havet på Öland

Pensionat Strandhagen i Stora Rör på Öland

Mormors Pensionat Strandhagen är beläget vid strandkanten till Kalmarsund, endast ett stenkast från Mormors Bistro och Mormors Stenugnsbageri. Vårt pensionat ligger omgivet av stora inbjudande gräsytor, vacker ek- och hasselskog med underbara promenadstigar. Här finns rum med havsutsikt eller mot grönskan i parken. Den härliga frukosten intas i matsalen eller utomhus på terrassen med havet i blickfånget. Letar ni ett unikt boende på Öland? Då är vi rätt plats för er.

Boka rum nedan eller ring 072-55 33 558

Bo på Pensionat Strandhagen

På Mormors Pensionat Strandhagen har vi flera olika rumstyper. Här finns både enkelrum, dubbelrum och familjerum.

Frukost och linne ingår i priset. Bada från vår egna brygga eller vid badplatsen i Stora Rör. Med vårt centrala läge på ön har vi det bästa läget för utflykter på Öland.

Vi anordnar och skräddarsyr konferenser, bröllop, möten och workshops. Kontakta oss om ni vill besöka Öland och boka rum på Mormors Pensionat Strandhagen. Vid event på Mormors Bistro välkomnar vi er att kontakta oss för övernattning.

Ta elbilen till Mormors pensionat! Som en del i vårt miljötänk finns två elbilsladdare tillgängliga hos oss.

Om ni önskar hyra cyklar, finns möjlighet till detta, ange intresse vid bokning.

Njut av en härlig frukost

Vi vill ge dig en kvalitativ start på dagen med vår härliga, hälsosamma frukost. Vår frukostbuffé har vi komponerat för att du ska må så bra som möjligt och få en härlig start på dagen. Bordet är dukat med massor av goda nyttigheter såsom färsk frukt, overnight oats och chiapudding. Självklart finns mjölkdrycker för alla smaker och behov samt i brödkorgen vårt eget hembakta bröd. Vi har gjort ett medvetet val då vår vision är att inte serverar köttprodukter och hoppas att du inte ska sakna det utan hitta mycket annat som tilltalar både kropp och själ.

Hoppas du finner något nytt – kanske något du inte har för vana att äta, men som du upplever energigivande och framförallt GOTT.

Vår frukost serveras klockan 08:00-10:00 i matsalen eller på terrassen. Båda alternativen med makalös utsikt över Kalmarsund.

Under lågsäsong erbjuds du att välja ut godsaker från buffén och bli serverad detta på en bricka vid din valda tid.

Gift er på Öland och vackra Pensionat Strandhagen

Vill ni gifta er på fina Öland och med havet som inramande kuliss? Hos oss på Mormors i Stora Rör finns alla förutsättningar för att skapa ert drömbröllop. Vi gör allt för att er stora stund tillsammans ska bli så speciell och minnesvärd den bara kan bli. 

Bo på underbara Öland med hund

Vill du ta med din fyrbenta vän på semester på solens och vindarnas ö – Öland? Då är Stora Rör och Mormors rätt plats för er. Här har vi två rum speciellt anpassade för er med hund. Njut av närheten till Kalmarsund, fina promenadstigar bland storslagen fauna och ett rikt aktivitetsutbud. Vill ni veta mer? Klicka på läs mer nedan.

Vandra bland vitsippor, tallar och grönska!

Ta med familjen, en vän eller varför inte en fyrbent följeslagare och upptäck allt som denna underbara plats har att erbjuda. Välkommen till Stora Rör på Öland, där naturen är din lekplats. Här kan du välja mellan en kort, medellång eller lång vandringsrunda.

På Mormors Pensionat Strandhagen tar vi aktivt ställning för en sund och hälsosam livsstil. Vi erbjuder produkter och tjänster som bidrar till en hållbar värld.

Vägbeskrivning till Pensionat Strandhagen

Från Kalmar: Efter Ölandsbron följ väg 136 norrut mot Borgholm. Efter cirka 17 kilometer (efter Glömminge) sväng vänster mot Stora Rör och Strandhagens Pensionat. Kör två kilometer till hamnen. Sväng vänster mot Pensionatet, bakom Mormors Bistro och följ den lilla slingrande vägen 700 meter tills ni är framme vid Pensionatet.

Från Borgholm: Följ väg 136 söderut mot Kalmar. Efter cirka 15 kilometer (efter Rälla, se stor skylt) sväng höger mot Stora Rör och Pensionat Strandhagen. Kör två kilometer till hamnen. Sväng vänster mot Pensionatet, bakom Mormors Bistro och följ den lilla slingrande vägen 700 meter tills ni är framme vid Pensionatet.

GPS

WGS84: N 56° 45.3608′, E 16° 31.7071′
Decimal: 56.756, 16.5285

Klicka här för att få vägbeskrivning via Google maps.

”Pensionat i härlig miljö, nära vattnet, ingen genomfartstrafik och en njutbar tystnad. Trevlig hjälpsam personal. Bra att möjlighet finns till kaffe och te för självservering på kvällstid.” // Agnetha