Mormors Stenugnsbageri & kaffestuga

Mormors Stenugnsbageri & kaffestuga ligger trivsamt vid hamnen i Stora Rör och här kan du i en lugn och familjär atmosfär njuta av nybakat surdegsbröd och bullar. Vi är flerfaldigt nominerade av White Guide, en gång i kategorin ”Årets Fikaställe” och två gånger i kategorin ”Årets Hållbara Café”. Bageriet strävar efter att enbart arbeta med ekologiska och KRAV-certifierade produkter.

Telefon: 072-552 68 86

Vårt matbröd!

Hos Mormors satsar vi på traditionell gammaldags bakning och på modern hälsomedvetenhet. I sortimentet på Mormors Stenugnsbageri finns knäckebröd och surdegsbröd av olika slag, allt bakat med ekologiska produkter:

  • Levain bakat på vetesurdeg
  • Kulturspannmål som emmer, jacoby borstvete, dinkel och ölandsvete.
  • Rågsur med eller utan valnötter
  • Mormors öländska på klippt råg och nyttiga frön, med eller utan tranbär.
  • Frukt och nötbröd i olika varianter
  • Mormors surdegsbaguetter med eller utan egenproducerad ekologisk olivolja och flingsalt
  • Isgärdebröd

Bullar och kakor!

Mormors kanel- och kardemummabullar har tagit Öland med storm! Inga genvägar här inte. Massor av riktigt smör från ett lokalt smålandsmejeri blandas med kärlek och glädje och resultatet blir därefter. Som en kund uttryckte det: ”Mormors bullar lägger sig inte på hullet – det är inte en vanlig bulle, det är en upplevelse!”

Kom till oss vid Stora Rörs hamn och prova gärna något nytt. Dagligen har vi nybakade surdegsbröd, bullar och andra godsaker. Vi erbjuder såklart vanligt gott kaffe men nästa gång kanske du vill smaka vår mjuka och goda guldlatte gjord med nyttig gurkmeja eller varför inte testa en matchalatte med spännande smaker från grönt japanskt tepulver. Föredrar du standardmjölk eller baristahavremjölk? Vi erbjuder båda.

Bakverk för alla!

Vi bakar traditionellt men också bakverk utan laktos, gluten och vanligt socker för dem som vill unna sig något gott, men av olika anledningar behöver vara försiktiga med dessa ingredienser.

I dessa bakverk använder vi bland annat Cocosa-olja, som är ett ekologiskt kokosfett, samt ekologiskt Cocosa-socker framställt av kokosblomman. Kokosblomman har ett GI likvärdigt ett salladsblad. Cocosa-produkterna kan varmt rekommenderas till både bakning och matlagning. Vi väljer ekologiska råvaror så långt vi kan! Naturligtvis!

Missa heller inte Mormors brödbod i Kalmar > > >