Ät gott med blicken ut över Kalmarsund!

Restaurang precis vid havet i vackra Stora Rör på Öland med en touch av Vendel!


Vänner! I Sommar blir det VENDEL på Bistron. Anders och Mikaela Vendel har arrenderat Bistron från 1 maj 2024 och ett år framåt. ”Det kliar i kockfingrarna” säger Anders Vendel.

Vi söker köks- & matsalspersonal, diskare och runners för säsongen, en del boende går att ordna. Öppning i mitten av maj, högsäsong efter midsommar till slutet augusti. Hoppas vi ses!

Anders & Mikaela Vendel Kontakt:
Bistro@mormorsoland.se
Mikaela matsal: mikaela.vendel@gmail.com
Anders kök: anders@vendel.nu

Mormors Bistro har ett unikt läge längs Stora Rörs hamn med oslagbar, vacker och rofylld utsikt över Kalmarsund och med influenser från Medelhavet. Visionen är att förvalta den fantastiska omgivningen på ett hållbart sätt och utveckla en mattradition som har funnits i Stora Rör sedan allra första början. Vi strävar efter att jobba med ekologiska, närodlade, KRAV-märkta samt hållbara produkter i den mån det går. Mormors verksamheter strävar efter en känsla av en samlingsplats där du träffar vänner, familj och bildar ny bekantskap.

Vendel på Mormors Bistro

Anders och Mikaela Vendel är välkända är på den internationella kulinariska scenen. Nu har vi glädjen att meddela att de från och med den 1 maj 2024 kommer att arrendera och driva Mormors Bistro – en idyllisk liten pärla i Stora Rörs hamn 15 km norr om Ölandsbron – som Anders och Mikaela säger.

Anders Vendel är en framstående och mångsidig kökschef välkänd för sin innovativa kreativitet i köket. Han har en rik erfarenhet från egna restauranger samt varit verksam över hela världen. Anders har skapat spännande matupplevelser där råvaran haft en kort resa tallrik från både jord och hav och han har uppnått flera betydande och prestigefyllda erkännanden under sin karriär, bl a som finalist i Årets Kock och deltagare i Mat-OS där han och hans lag tog hem en silvermedalj.

Mikaela Vendel – Expertis i vin och gästservice

Mikaela Vendel är Anders livspartner och yrkesmässiga kollega. Mikaela har en omfattande bakgrund som restaurangchef och sommelier. Tillsammans med Anders har hon bland mycket annat arbetat som sommelier på ön Bermuda. Mikaela delar, liksom vi och Anders visionen om att skapa en extraordinär matupplevelse med kombinationen god mat, dryck och service i en avslappnad miljö baserad på lokala och hållbart odlade råvaror.

Boka bord!

Bordsbokning för 2024 öppnar snart.

Boka bord i pop-up-rutan till höger och välj mellan att sitta ute, inne eller mitt emellan. Njut av maten på plats hos oss eller beställ maten som take away för att äta hemma eller i en avskild miljö.

Vi har gott om plats i bistron och ett stort luftigt utedäck där ni på bästa sätt kan njuta av en vacker utsikt över Kalmarsund. Solnedgången är något extra på Mormors Bistro. Sommaren 2019 genomgick restaurangen en omfattande helrenovering för att öppna upp och skapa en personlig känsla med influenser från Provence, Toscana & Andalucien.

Boka bord i rutan till höger eller: 076-144 44 59 alt. bistro@mormorsoland.se

”Verksamheten har under åren utvecklats från en kiosk som byggdes 1957 och hade sin storhetstid under färjeepoken till att i dag vara en av Mormors tre pärlor i hamnen.”

Medelhavsinspirerad restaurang i Stora Rör på mellersta Öland. 15 minuter från Borgholm och Färjestaden – 20 minuter från Kalmar.