Ät gott med blicken ut över Kalmarsund!

Mormors Bistro – Restaurang på Öland
med en känsla av medelhavet

STÄNG FÖR SÄSONGEN 2023

Mormors Bistro har ett unikt läge längs Stora Rörs hamn med oslagbar, vacker och rofylld utsikt över Kalmarsund och med influenser från Medelhavet. Visionen är att förvalta den fantastiska omgivningen på ett hållbart sätt och utveckla en mattradition som har funnits i Stora Rör sedan allra första början. Vi strävar efter att jobba med ekologiska, närodlade, KRAV-märkta samt hållbara produkter i den mån det går. Mormors verksamheter strävar efter en känsla av en samlingsplats där du träffar vänner, familj och bildar ny bekantskap.

Boka bord i rutan till höger alt. 076-144 44 59 eller maila: bistro@mormorsoland.se

Restaurang – Grill – Bar

Med hantverk från vårt kök och noga utvalda råvaror vill vi ge dig en upplevelse för alla dina sinnen. I vår meny satsar vi på lokala inslag från Ölands gårdar. Veganska och vegetariska alternativ är en självklarhet. Vi satsar alltid på krav- och närodlat och det vi serverar kommer från närliggande gårdar. Och all den fisk och de skaldjur vi serverar är MSC-märkt (hållbart fångad fisk). Här kan du avnjuta fisk & grönsaker grillad över öppen eld.

Brödet som vi serverar kommer från Mormors stenugnsbageri i Stora Rör och vår egenproducerade olivolja är ekologisk, kallpressad jungfruolja från Mas Gaia´s olivfält i södra Provence.

Vi ser fram emot ditt besök!

Boka bord!

Boka bord i pop-up-rutan till höger och välj mellan att sitta ute, inne eller mitt emellan. Njut av maten på plats hos oss eller beställ maten som take away för att äta hemma eller i en avskild miljö.

Vi har gott om plats i bistron och ett stort luftigt utedäck där ni på bästa sätt kan njuta av en vacker utsikt över Kalmarsund. Solnedgången är något extra på Mormors Bistro. Sommaren 2019 genomgick restaurangen en omfattande helrenovering för att öppna upp och skapa en personlig känsla med influenser från Provence, Toscana & Andalucien.

Boka bord i rutan till höger eller: 076-144 44 59 alt. bistro@mormorsoland.se

”Verksamheten har under åren utvecklats från en kiosk som byggdes 1957 och hade sin storhetstid under färjeepoken till att i dag vara en av Mormors tre pärlor i hamnen.”

Våra samarbetspartners

Här presenterar vi de gårdar och verksamheter vi arbetar med. I allra möjligaste mån försöker vi samarbeta med lokala gårdar och de som har minimal påverkan på vår omgivning och natur. Har du också en verksamhet med tanke kring hållbarhet och kvalitet och befinner dig lokalt från Öland? Kontakta oss gärna för ett möjligt samarbete.

Medelhavsinspirerad restaurang i Stora Rör på mellersta Öland. 15 minuter från Borgholm och Färjestaden – 20 minuter från Kalmar.