Mormors Bistro – En känsla av medelhavet

Mormors Bistro har ett unikt läge längs Stora Rörs hamn med oslagbar, vacker och rofylld utsikt över Kalmarsund och med influenser från Medelhavet. Visionen är att förvalta den fantastiska omgivningen och utveckla en mattradition som har funnits i Stora Rör sedan allra första början. Mormors verksamheter strävar efter en känsla av en samlingsplats där du träffar vänner, familj och bildar ny bekantskap.

För öppettider, vänligen ring eller maila Mormors Bistro.

Mormors logotyp

Restaurang – Grill – Bar

Med hantverk från vårt kök och noga utvalda råvaror vill vi ge dig en upplevelse för alla dina sinnen. I vår meny satsar vi på lokala inslag från Ölands gårdar. Veganska och vegetariska alternativ är en självklarhet. Vi satsar alltid på krav- och närodlat och det vi serverar kommer från närliggande gårdar. Och all den fisk och de skaldjur vi serverar är MSC-märkt (hållbart fångad fisk). Här kan du avnjuta fisk & grönsaker grillad över öppen eld.

Brödet som vi serverar kommer från Mormors stenugnsbageri i Stora Rör och vår egenproducerade olivolja är ekologisk, kallpressad jungfruolja från Mas Gaia´s olivfält i södra Provence.

Vi ser fram emot ditt besök!

Se vår meny

Boka bord!

Boka bord och njut av maten på plats hos oss. Det går också bra att beställa maten som take away för att äta hemma eller i en avskild miljö.

Vi har gott om plats i bistron och ett stort luftigt utedäck där ni på bästa sätt kan njuta av en vacker utsikt över Kalmarsund. Solnedgången är något extra på Mormors Bistro. Sommaren 2019 genomgick restaurangen en omfattande helrenovering för att öppna upp och skapa en personlig känsla med influenser från Provence i Frankrike.

“Verksamheten har under åren utvecklats från en kiosk som byggdes 1957 och hade sin storhetstid under färjeepoken till att i dag vara en av Mormors tre pärlor i hamnen.”

Våra samarbetspartners

Här presenterar vi de gårdar och verksamheter vi arbetar med. I allra möjligaste mån försöker vi samarbeta med lokala gårdar och de som har minimal påverkan på vår omgivning och natur. Har du också en verksamhet med tanke kring hållbarhet och kvalitet och befinner dig lokalt från Öland? Kontakta oss gärna för ett möjligt samarbete.

Franskinspirerad restaurang i Stora Rör på mellersta Öland. 15 minuter från Borgholm och Färjestaden – 20 minuter från Kalmar.