Semester på Öland

Välkommen till Mormors i Stora Rör – din perfekta destination för en fantastisk semester på Öland! Vårt centrala läge gör att vi är en optimal utgångspunkt för din familj när ni utforskar vår vackra ö. Hos oss kan ni bo bekvämt precis vid Östersjöns kant i vårt charmiga pensionat med gångavstånd till vår egna brygga. Ni kan också äta gott på lokala råvaror på vår Bistro eller fika på vårt bageri. Ett tips är att testa våra berömda kanel- eller kardemummabullar.

Letar du efter en avkopplande och minnesvärd semester på Öland, är vi helt enkelt platsen för dig. Nedan listar vi några av våra personliga favoritplatser på ön som ni bara måste besöka.

Jordhamn

En öländsk pärla ni bara måste besöka under er semester på Öland. Jordhamn ligger på Ölands nordvästra sida och är ett perfekt resmål för en dagsutflykt. Bada, fika eller bara njut av de fantastiska vyerna.

Vägbeskrivning från oss 

Alvaret

Vandra vid det unika landskapet på Alvaret, där trädlösa hedmarker sträcker sig över berggrunden av kalksten. Här kan du njuta av vidsträckta vyer där marken ibland ligger bara ett tunt jordlager över berget. Upptäck den speciella floran som trivs här och fascineras av det stora utbudet av unika arter, särskilt under försommaren när orkidéerna blommar. Alvaret är en del av södra Ölands odlingslandskap som är ett av Unescos utnämnda världsarv.

Vägbeskrivning från oss

Vida Museum & Konsthall

Vid ankomsten till VIDA möts du av en imponerande byggnad som sträcker sig över 2000 kvadratmeter. Här finns två museihallar och fyra galleri- och konsthallar som är dedikerade till att visa det allra bästa inom svensk och nordisk samtidskonst. Ett perfekt resmål för er under semestern här på ön.

Vägbeskrivning från oss

Alséns Hantverk

Bara några kilometer från oss ligger denna familjeägda hantverksoas som skapar vacker keramik. Här kan ni köpa med er vacker keramik eller gå en kurs och lära er att dreja.

Vägbeskrivning från oss 

”Mormors kanel- och kardemummabullar har tagit Kalmar och Öland med storm! Inga genvägar här inte. Massor av gott smör från ett lokalt smålandsmejeri blandas med kärlek och glädje och resultatet blir därefter.”