Miljö & hälsa

Miljöpolicy & hållbar livsstil

Vi eftersträvar att skapa en balans mellan kropp, själ och vårt vackra Öland, för att våra gäster, personal, fastigheter samt moder Jord ska må bra.

På Mormors Pensionat är därför råvaror, städmaterial, tvättmedel, ja till och med tapeter valda i största möjliga mån utan kemikalier som belastar naturen, och vi strävar efter att minimera el- och vattenförbrukning, allt för att minska vårt miljö- och klimatavtryck.

På pensionatet tvättar vi med moderna, energisnåla maskiner, miljömärkt allergitestat tvättmedel och vid behov anlitas ett lokalt, miljöcertifierat tvätteri.

Vi erbjuder också våra gäster laddstolpe med plats för två elbilar.

Vi eftersträvar att skapa en balans mellan kropp, själ och vårt vackra Öland, för att våra gäster, personal, fastigheter samt moder Jord ska må bra.

Många bäckar små…

Vi har vår egen ”återvinningsstation” där vi sorterar avfall från vårt pensionat på ett så miljövänligt sätt som möjligt.

Vår frukostbuffé har vi komponerat för att du ska må så bra som möjligt och få en härlig start på dagen. Bordet är dukat med massor av goda nyttigheter såsom färsk frukt, overnight oats och chiapudding. Självklart finns mjölkdrycker för alla smaker och behov samt i brödkorgen vårt eget hembakta bröd. Vi har gjort ett medvetet val då vi inte serverar köttprodukter och hoppas att du inte ska sakna det utan hitta mycket annat som tilltalar både kropp och själ.

Många bäckar små… Vi vill dra vårt strå till stacken i arbetet för en hållbar värld!