Fågelskådning

Enligt de flesta är Stora Rör den bästa observationsplatsen för fågelskådning när det gäller sjöfågelsträck på Öland. Det beror till stor del på att Kalmarsund är som smalast här, cirka tre kilometer mellan Stora Rör och Revsudden på fastlandet. Här får du möjligheten att komma närmare sjöfåglarna än på andra platser.

Fågelskådning Stora Rör Öland

Gömslet är nybyggt och ger ett gott skydd mot bitande vind. För fågelskådare är Ejdersträcket oftast bekant men här finns mer. Ett flertal olika änder, måsar, labbar, doppingar, alkor mer mera är på väg till sina häckningsplatser. Förutom fåglar kan du här även få syn på en utter.

Inte helt ovanligt vid fågelskådning i Stora Rör nås du av doften från nybakat hos Mormors Stenugnsbageri, du har bara femtio meter till en nybakad kardemumma- eller kanelbulle. Mitt i Stora Rörs hamn ligger också Mormors Bistro, där du i avkopplande miljö med utsikt över Kalmarsund kan njuta av en meny med inslag av öländska lokala råvaror.

Perfekt utgångpunkt för fågelskådning

Cirka 600 meters promenad från gömslet ligger Mormors Pensionat Strandhagen. Pensionatet ligger omgiven av vacker natur med flera fina promenadstigar blandat av bok och ek, många fototillfällen skapas här. Stora öppna gräsytor binder samman Kalmarsund med pensionatet. Det finns många personliga rum, utsikt mot skogen eller med havsutsikt. Den hälsosamma frukosten (som är gratis) avnjuts antingen på den stora terrassen eller i pensionatets matsal.

Vi som jobbar hos Mormors gör allt för att din vistelse ska bli något extra och minnesvärd. Boka ditt rum redan nu eller se läs mer om Mormors Pensionat Strandhagen.

Är du intresserad av att komma i kontakt med andra fågelskådare eller läsa mer om fågellivet på Öland tipsar vi om Ölands Ornitologiska Förening – oof.nu.

Inte helt ovanligt vid fågelskådning i Stora Rör nås du av doften från nybakat hos Mormors Stenugnsbageri, du har bara femtio meter till en nybakad kardemummabulle.