Mormors stenugnsbageri & kaffestuga

 
Öppetider
Våra bröd
Vår Olivolja

Mormors Stenugnsbageri och Kaffestuga är för tredje året i rad nominerade av White Guide Café till ett av Sveriges bästa caféer. I år liksom 2016 i kategorin "Årets Hållbara Café". Vi hälsar Er alla varmt välkomna!

Matbröd!

I sortimentet på Mormors Stenugnsbageri finns knäckebröd och surdegsbröd av olika slag:

  • Levain bakat på vetesurdeg.
  • Rågsur med eller utan valnötter.
  • Mormors Öländska på klippt råg och nyttiga frön.
  • Frukt och nötbröd i två varianter.
  • Mormors surdegsbaguetter med egenproducerad ekologisk olivolja och flingsalt…
  • Isgärdebröd

Hos Mormors satsar vi på både traditionell gammaldags bakning och på modern hälsomedvetenhet.

Bageriet är KRAV-certifierat.

Bullar och kakor!

Mormors kanel och kardemummabullar har tagit Öland med storm! Inga genvägar här inte! Massor av gott smör från ett lokalt smålandsmejeri blandas med kärlek och glädje och resultatet blir därefter. : ) Som en kund uttryckte det: ”Mormors bullar lägger sig inte på hullet – det är inte en vanlig bulle, det är en upplevelse!”

Bakverk för alla!

Vi bakar traditionellt men också bakverk utan laktos, gluten och vanligt socker för dem som vill unna sig något gott, men behöver vara försiktiga med dessa ingredienser av olika skäl.

I dessa bakverk använder vi bland annat Cocosaolja, som är ett ekologiskt kokosfett, samt ekologiskt Cocosasocker framställt av kokosblomman (GI som sallad det vill säga 35).

COCOSA-produkterna finns att köpa hos oss och kan varmt rekommenderas till både bakning och matlagning. Vi väljer ekologiska råvaror så långt vi kan! Naturligtvis!

Mormors i Hamnen