Mormors Bistro i hamnen

 
Bilder från sommaren 2019
Historik
Meny

Välkomna till Mormors Bistro

Se Mormors Bistro egna hemsida

Mormors Bistro är öppen i påsk torsdag till måndag 12 till 20. Därefter varje helg fredag till söndag. Fredag och lördag 12 till 20 och söndag 12 till 16.

 

Varmt välkommen till Mormors Bistro i hamnen

Mormors Bistro har ett unikt läge längs Stora Rörs hamn med vacker och rofylld utsikt över Kalmarsund. Visionen är att förvalta och utveckla den mattradition som funnits i Stora Rör sedan femtiotalet. Mormors verksamheter strävar efter en känsla av en samlingsplats där du träffar vänner, familj och bildar ny bekantskap. Sommaren 2019 genomgick restaurangen en helrenovering och nu har Mormors Bistro influenser från Provence Frankrike.

I vår meny satsar vi på lokala inslag från Ölands fantastiska gårdar, veganska & vegetariska alternativ är en självklarhet hos oss. Vi satsar alltid på KRAV och närodlat. Det kött vi serverar kommer från närliggande gårdar och vi kan tillägga att vi även i år kommer att servera fisk grillad över öppen eld och att all den fisk och skaldjur vi serverar är MSC-märkt (hållbart fångad fisk).

Med hantverk från vår chefskock Thomas Norman och noga utvalda råvaror vill vi ge dig en upplevelse för dina sinnen.

Brödet som vi serverar kommer från Mormors stenugnsbageri i Stora Rör & vår egenproducerade olivolja är ekologisk, kallpressad jungfruolja från Mas Gaia´s olivfält i södra Provence

Vi ser fram emot ditt besök!

 

Från Ölandsbladet februari 2019: "– Vi har i dag förvärvat Hamnkrogen i Stora Rör. Visionen och ambitionen är att förvalta och utveckla den kiosk-, kafé- och mattradition som funnits i Stora Rör sedan 1957, säger Anita Blomgren-Rothschild som även driver Mormors Stenugnsbageri & Kaffestuga och Pensionat Strandhagen. Anita säger att hon ser fram emot att förädla ett av Ölands bästa och mest unika strandnära restauranglägen."

"Verksamheten har under åren utvecklats från en kiosk som byggdes 1957 och hade sin storhetstid under färjeepoken med olika ägare.
Familjen Bengt Andersson m.fl. utvecklade kiosken till ett kafé med begränsad matservering och pub. 2007 tog Fd ägarna Anders och Anna Lindgren över och har under åren fram till vintern 2018 utvecklat rörelsen till en renodlad restaurang och glasskiosk."


Mormors i Hamnen