Mormors Bistro

 
Bilder från sommaren 2019
Historik
Påskmeny

Vi öppnar till påsk

 
 

Som vi har längtat, äntligen närmar sig öppning av Mormors Bistro i Stora Rör. Restaurangen har ett unikt läge längs hamnen med vacker och rofylld utsikt över Kalmarsund.

Visionen är att förvalta och utveckla den mattradition som funnits i Stora Rör sedan femtiotalet. På våra verksamheter strävar vi efter känslan av en samlingsplats där du träffar vänner och familj. Med hantverk och noga utvalda råvaror vill vi ge dig en upplevelse för dina sinnen. Att vara en aktör inom växtbaserad kost ser vi som en naturlig del av vår restaurang. På restaurangen kommer du också kunna njuta av grillad fisk. Vi presenterar snart vår meny för kommande vår och höst.

Vi arbetar med naturliga råvaror och samarbetar med Ölands många gårdar, här finns lokalproducerad öl, ost och betor som ger dig Ölands smaker.

Sommaren 2019 genomgick restaurangen en hel-renovering. Mormors Bistro har influenser från Provence Frankrike, varifrån vår egenproducerade ekologiska olivolja kommer, prova den gärna tillsammans med vårt stenugnsbakade bröd.

Påskmeny presenteras här inom kort.

Vi ser fram emot ditt besök

Varmt välkommen till Mormors Bistro i hamnen

 

Från Ölandsbladet februari 2019: "– Vi har i dag förvärvat Hamnkrogen i Stora Rör. Visionen och ambitionen är att förvalta och utveckla den kiosk-, kafé- och mattradition som funnits i Stora Rör sedan 1957, säger Anita Blomgren-Rothschild som även driver Mormors Stenugnsbageri & Kaffestuga och Pensionat Strandhagen. Anita säger att hon ser fram emot att förädla ett av Ölands bästa och mest unika strandnära restauranglägen."

"Verksamheten har under åren utvecklats från en kiosk som byggdes 1957 och hade sin storhetstid under färjeepoken med olika ägare.
Familjen Bengt Andersson m.fl. utvecklade kiosken till ett kafé med begränsad matservering och pub. 2007 tog Fd ägarna Anders och Anna Lindgren över och har under åren fram till vintern 2018 utvecklat rörelsen till en renodlad restaurang och glasskiosk."


Mormors i Hamnen